Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dodon, Candu și Filip, solidari cu poporul rus

4 apr. 2017,, 10:07   Societate
2225 0

Șeful statului, prim-ministrul și spicherul Parlamentului au transmis mesaje de condoleanțe poporului rus, în legătură explozia produsă ieri în Sankt Petersburg, notează NOI.md.

„Acest act terorist, sfidător prin esența sa, confirmă că, în lumea contemporană, numai prin eforturile conjugate ale tuturor statelor noi vom reuși să combatem acest rău teribil. Vă rog să transmiteți cele mai profunde condoleanțe familiilor îndoliate, iar tuturor celor răniți – însănătoșire grabnică”, se arată în mesajul semnat de președintele Igor Dodon.

Și premierul Pavel Filip i-a transmis un mesaj de condoleanțe omologului său din Rusia, Dmitri Medvedev. În mesajul său premierul menționează că Republica Moldova este alături de poporul rus în aceste clipe de grea încercare. „Este un act inuman de violență, pe care îl condamnăm cu fermitate. În numele Guvernului, exprim sincere condoleanţe familiilor îndurerate și le doresc recuperare grabnică celor răniţi”, se spune în mesaj.

Andrian Candu i-a transmis scrisori de condoleanțe președintelui Dumei de Stat a Federației Ruse, Veaceaslav Volodin, și președintelui Consiliului Federației Ruse, Valentina Matvienko. „Cu profundă durere am aflat despre explozia din metroul din Sankt Petersburg, ale cărei victime au devenit zeci de oameni nevinovați. Noi împărtășim durerea și plîngem alături de cei care au pierdut apropiații”, se menționează în mesajul adresat de Candu.

Conform informațiilor preliminare, în urma exploziei din Sankt-Petersburg au decedat 11 persoane, iar cel puțin 50 au fost rănite. Explozia a avut loc în jurul orei 14.40 în stația Sennaia din Sankt Petersburg.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?