X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Putin l-a felicitat pentru victoria în alegeri pe Aleksandar Vucic

4 apr. 2017,, 01:30   Externe
1397 0

Președintele rus Vladimir Putin l-a felicitat luni pe premierul sîrb Aleksandar Vucic, un 'susținător al consolidării relațiilor de prietenie' între Moscova și Belgrad, pentru victoria sa 'convingătoare' în alegerile prezidențiale din Serbia, relatează AFP.

Aleksandar Vucic, 47 de ani, a obținut 55% din voturi în primul tur al alegerilor prezidențiale din Serbia, desfășurat duminică, cu mult în fața candidatului plasat pe locul al doilea Sașa Jankovic, votat de circa 16% dintre alegători, și în fața activistului și comediantului Luka Maksimovic, care a obținut 9,3% din voturi, potrivit estimărilor institutului Ipsos.

'O victorie atît de convingătoare arată un sprijin larg pentru eforturile depuse de dumneavoastră pentru rezolvarea problemelor economice și sociale actuale ale Serbiei și pentru o politică externă constructivă și echilibrată', a afirmat Vladimir Putin într-o telegramă adresată premierului sîrb, conform unui comunicat al Kremlinului.

'Președintele Putin a subliniat că Aleksandar Vucic este cunoscut în Rusia drept un susținător al consolidării relațiilor de prietenie dintre Moscova și Belgrad și s-a declarat convins că acțiunile sale în fruntea țării vor contribui la dezvoltarea parteneriatului strategic ruso-sîrb pentru binele celor doi popoare înfrățite', se precizează în comunicat.

Vucic negociază în prezent aderarea țării sale la Uniunea Europeană, încercînd în același timp să păstreze o relație apropiată cu Moscova. El a fost primit de Vladimir Putin la Kremlin pe 27 martie, cu cîteva zile înainte de terminarea campaniei electorale din Serbia.

'Serbia este un partener important pentru noi, noi ținem foarte mult la relațiile noastre care au rădăcini istorice adînci (...) și un viitor promițător', a declarat purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?