Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Un tronson de cale ferată, care unește Moldova cu Ucraina, va fi reparat

3 apr. 2017,, 15:30   Societate
2436 1

Un tronson de cale ferată ce unește Republica Moldova și Ucraina va fi reabilitat. Este vorba de tronsonul Basarabeasca-Berezoi, care va servi drept o conexiune feroviară suplimentară între Chișinău și Odessa, informează NOI.md.

Reabilitarea tronsonului în cauză a fost discutată de către viceministrul Transporturilor Republicii Moldova Sergiu Bucataru și prim-viceministrul Infrastructurii din Ucraina, Evghen Kravțov. Cei doi oficiali s-au întîlnit în cadrul Conferinței Internaționale pentru aprobarea textului Convenției cu privire la transportul feroviar internațional direct, care a avut loc la Varșovia, Polonia, pe 30-31 martie curent.

La Conferință au participat 28 de țări, precum Albania, Lituania, Letonia, Coreea de Nord, China, Kazahstan, Polonia, Rusia, România, Republica Moldova etc.

Obiectivul principal al întrunirii este dezvoltarea și consolidarea colaborării în domeniul transportului feroviar din regiunea euroasiatică și, implicit, respectarea tuturor cerințelor internaționale referitoare la protecția mediului înconjurător.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?