X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Sfatul lui Dodon pentru Filip: Nu vă supraapreciați valoarea (VIDEO)

3 apr. 2017,, 13:20   Politică
7772 19

Memorandumul de cooperare dintre Republica Moldova și Uniunea Economică Eurasiatică nu contravine Acordului de asociere cu UE și nici altor tratate internaționale la care țara noastră este parte.

Precizarea a fost făcută de președintele Igor Dodon astăzi, în urma ceremoniei de semnare a documentului cu președintele Colegiului Comisiei Economice Eurasiatice, Tigran Sarkisyan, relatează NOI.md.

Dodon a specificat că încheierea acestui acord presupune doar „o etapă de familiarizare cu principiile de activitate a Uniunii Eurasiatice”. „Moldova trebuie să aibă relații bune și cu Estul, și cu Vestul, nu poate să-și permită un zid de fier cu partenerii noștri tradiționali. Noi trebuie să avem acces la piețe noi”, a explicat oficialul.

În ceea ce privește declarația premierului Pavel Filip precum că memorandumul semnat astăzi nu are valoare juridică și este doar o încercare a șefului statului de a-și face PR, Igor Dodon a precizat următoarele: „Le recomand dlui prim-ministru și altor reprezentanți ai actualei majorități să nu-și supraaprecieze valoarea și să nu subaprecieze opinia cetățenilor și a președintelui. Premierul vrea să fie pe placul donatorilor, pentru că 30% din bugetul Moldovei constituie creditele externe. Dacă cuiva nu-i place ce spune premierul, Guvernul rămîne fără finanțare. Acest acord nu presupune ratificarea în Parlament, nu presupune avize pozitive din partea Guvernului”, a comentat Dodon.

Și președintele Colegiului Comisiei Economice Eurasiatice, Tigran Sarkisyan, a confirmat spusele lui Dodon, precizînd că memorandumul semnat nu obligă Republica Moldova la nimic.

„Documentul a fost supus expertizei juridice, prin urmare, părțile au putut să-l semneze liniștit, pentru că nu contravine nici legislației Moldovei, nici legislației celor 5 țări din componența Uniunii Economice Eurasiatice. Intenționăm să abordăm problemele ce țin de cooperarea economică și să intensificăm schimbul de informații pe această dimensiune. Este un acord necesar pentru cetățeni, pentru business”, a remarcat Sarkisyan.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?