X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Filip, despre reținerea lui Triboi

3 apr. 2017,, 12:39   Societate
5111 7

Premierul Pavel Filip regretă reținerea viceministrului Economiei Valeriu Triboi, dar spune că justiția trebuie să-și spună cuvîntul în acest caz, relatează NOI.md.

Întrebat dacă arestarea lui Triboi are legătură cu începerea „marii curățenii”, anunțate săptămîna trecută de președintele PDM, Vlad Plahotniuc, Filip a negat acest lucru.

„Pornesc de la faptul prezumției nevinovăției. Cu toții sîntem egali în fața legii și urmează să se pronunțe cei care conduc ancheta. Cînd vom avea o concluzie, vom putea vorbi despre acest caz. Nu are legătură acest caz cu curățenia anunțată de Vlad Plahotniuc. Este vorba despre atitudinea funcționarilor statului. Ei trebuie să fie integri. Cei care greșesc urmează să răspundă”, a subliniat Filip.

Demnitarul a precizat că își dorește o echipă formată din oameni integri la Guvern, iar asemenea cazuri sînt regretabile. „Este un lucru care mă face să fiu trist, nu-mi place cînd se întîmplă așa ceva în interiorul Guvernului. Avem nevoie de funcționari curați, cu capacități, care să facă față provocărilor”, a concluzionat Filip.

Menționăm că Valeriu Triboi a fost plasat astăzi în arest la domiciliu pentru 30 de zile, în baza hotărîrii Judecătoriei Chișinău. Procurorii au stabilit că demnitarul, abuzînd de funcţia sa, ar fi cumpărat, prin intermediul unor terțe persoane, de la S.A “Moldtelecom” un imobil în valoare de aproape un milion de lei, iar ulterior a dat clădirea în locațiune pe o perioadă de 10 ani întreprinderii „Furnizarea Energiei Electrice Nord”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?