Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

De Ziua Victoriei patru generații vor sta alături

3 apr. 2017,, 12:45   Societate
1748 0

De Ziua Victoriei vor avea loc o serie de evenimente menite să consolideze societatea civilă.


Cu sprijinul Organizației Veteranilor din RM și a altor 70 de ONG-uri, pe data de 9 mai, vor avea loc: Marșul Victoriei, Festivalul „Vera. Nadejda. Liubovi. Victoria”” (Credință. Speranță. Dragoste. Victorie) și alte evenimente memorabile. Despre toate evenimentele preconizate a vorbit la conferința de presă, susținută luni, 3 aprilie, președintele Organizației Naționale a Veteranilor Ala Mironic, comunică NOI.md.

Traseul Marșului Victoriei va începe, în mod tradițional, în Piața Marii Adunări Naționale și se va încheia la Complexul Memorial „Eternitate“. Potrivit spuselor Alei Mironic, organizatorii sînt cointeresați ca aceste și alte evenimente care au loc în cadrul Zilei Victoriei să treacă fără simbolistica de partid și fără sloganuri politice.

La apelul de a lua parte la acțiunea comemorativă au răspuns mai mult de 70 de organizații non-guvernamentale, Partidul Socialist a anunțat însă un program separat de activități. „Ne-am dori foarte mult să consolidăm în această zi societatea. Din păcate, socialiștii au decis să nu împartă această zi cu veteranii. Ei și-au rezervat deja propriul traseu al paradei la Primărie, fără să coordoneze acest lucru cu majoritatea organizațiilor veteranilor. În pofida acestui fapt, vom merge pînă la Memorial sub steagul Victoriei și cu panglicile Sf. Gheorghe în piept“, a asigurat publicul Ala Mironic.

O atenție deosebită în acest an îi va fi acordată Festivalului „Vera. Nadejda. Liubovi. Victoria” (Credință. Speranță. Dragoste. Victorie), care va avea loc a 20-a oară. În cadrul acestuia muzicieni din Moldova și din multe țări ale lumii vor interpreta compoziții din anii de război în memoria înaintașilor care au luptat pentru eliberarea Patriei. Atît artiștii tineri, cît și cei adulți își vor putea demonstra abilitățile vocale, manifestîndu-se în fața publicului. Un eveniment important, care va porni numărătoarea inversă a următoarei aniversari, de 75 de ani, a Marii Victorii în anul 2020, va deveni acțiunea „În semn de recunoștință pentru mai 1945“. În cadrul acesteia, pe parcursul a trei ani, potrivit inițiatorilor, patru generații se vor reuni:veterani ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei, martorii perioadei postbelice, făuritorii și urmașii lor.

Vă reamintim că mai mult de 70 de organizații non-guvernamentale, la reuniunea Consiliului Obştesc "Pentru Patrie", din 27 martie, și-au confirmat interesul pentru consolidarea eforturilor la celebrarea Zilei Victoriei. În afară de acțiunile comemorative de la Chișinău, membrii Consiliului, prezidat de Igor Tuleanţev, au declarat despre necesitatea de a petrece acțiuni memorabile în 42 de raioane ale republicii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?