X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dezbateri publice pe marginea proiectului parcărilor cu plată

3 apr. 2017,, 12:10   Capitala
2149 0

Direcția transport public și căi de comunicație a Primăriei Chișinău anunță că va organiza la finele lunii curente consultări publice pe marginea proiectului parcărilor cu plată din oraș.

Potrivit responsabililor, în cadrul dezbaterilor vor fi puse în discuție chestiuni referitoare la costurile și modul de implementare a proiectului, relatează NOI.md.

Șeful Direcției, Igor Gamrețchi, a specificat că va fi dezbătută și problema ajustării cadrului legal și implementarea legii care va permite ridicarea automobilelor parcate neregulamentar, dar și blocarea roților.

„Este obligatorie nu doar identificarea problemei, dar și soluționarea ei la nivel local și cît mai urgent posibil. Ridicarea mașinilor parcate neregulamentar este un punct obligatoriu, deoarece deseori însuși Ministerul de Interne se ciocnește cu situații în care nu poate ridica mașinile abandonate, deoarece nu avem o lege în acest sens”, a declarat Gamrețchi.

Mai mult, datorită acestui proiect va deveni posibilă contractarea unor locuri de parcare de către persoanele fizice și agenții economici. „O taxă anume va fi valabilă doar pentru staționarea pe un loc anumit. Parcajul se deosebește de parcare. Parcarea este o zonă anumită iluminată, îngrădită și păzită, iar parcajul este doar dreptul de a parca. Acești 500 de lei se vor percepe anual, adică mai puțin de 50 de lei pe lună, pentru a avea un loc de parcare liber, cu siguranță, spre exemplu, de la ora 18.00 pînă la ora 8.00 dimineața”, a menționat șeful Direcției transport.

Gamrețchi a precizat că prima parte a proiectului va fi implementată în zona de centru a capitalei, în ansamblu fiind preconizată amenajarea a peste 2500 de locuri de parcare. Scopul inițiativei este inclusiv încurajarea persoanelor pentru folosirea transportului public și renunțarea la circulația cu mașinile private în zonele aglomerate ale orașului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?