Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Filip: Creşte popularitatea UE în rîndurile cetăţenilor Moldovei

3 apr. 2017,, 13:30   Politică
3482 15

Moldova rămîne ferm determinată să avanseze pe calea apropierii de Uniunea Europeană și va fi un partener de încredere în cadrul politicii europene pentru vecinătatea sa estică.

Eforturile depuse de Guvernul Moldovei dau rezultate şi popularitatea Uniunii Europene în rîndul cetățenilor Moldovei creşte. Acest fapt a fost remarcat de către prim-ministrul Moldovei, Pavel Filip, în cadrul conferinței comune de presă de la Bruxelles cu comisarul european pentru politica de vecinătate și negocieri de extindere, Johannes Hann, susținută după reuniunea a treia a Consiliului de Asociere RM-UE, comunică NOI.md.

În cadrul ședinței au fost discutate progresele înregistrate de autoritățile de la Chișinău în implementarea Acordului de asociere RM-UE și trasate obiectivele pentru perioada următoare. În marja reuniunii autorităţile Moldovei au prezentat Raportul de progres privind implementarea Agendei de asociere pentru 2014-2016.

La conferinţa de presă, care a avut loc după întrevedere, Pavel Filip a menționat că Raportul UE privind implementarea Acordului, pe lîngă datele ce vizează acțiunile realizate și restanțele existente, constată că 2016 a fost un an al noilor începuturi în Moldova. Totodată, șeful Cabinetului de miniștri a dat asigurări că autoritățile rămîn a fi preocupate de implementarea reformelor privind dezvoltarea țării și crearea unor bune condiții de trai pentru cetățeni.

„Scopul nostru este ca anul 2017 să fie anul cînd aceste începuturi în sfera reformelor să înceapă să dea primele roade vizibile pentru cetățeni. Pentru noi 2016 a fost anul stabilizării, anul 2017 e anul creșterii și investițiilor, la care aș adăuga – al implementării. În acest proces ne vom ghida de Agenda de asociere, pe care o vom aproba în timpul apropiat, dar și de Planul național de acțiuni pentru implementarea Acordului de asociere RM-UE. Asocierea politică și integrarea economică a Moldovei în Uniunea Europeană treptat prinde contur şi sporeşte în intensitate”, a subliniat Pavel Filip.

Referindu-se la domeniile prioritare pentru Executivul de la Chișinău, Pavel Filip a spus că autoritățile au lansat deja mai multe măsuri de luptă cu corupția, investigarea fraudei bancare, reforma justiției și crearea condițiilor necesare pentru dezvoltarea economică a Moldovei. „La fel, ne dorim pluralism media și folosesc inclusiv această oportunitate pentru a invita media internațională să investească în Moldova: sîntem o societate vibrantă și cu potențial”, a declarat premierul.

Şeful Cabinetului de Miniştri a afirmat, de asemenea, că Moldova împărtășește pe deplin obiectivul promovat activ de UE privind sporirea rezilienței față de sfidările interne și cele externe, precum și privind asigurarea securității în regiune. Prim-ministrul a mulțumit autorităților de la Bruxelles pentru suportul continuu acordat țării noastre.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?