Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Înotătorii moldoveni - triumfători în Slovenia

31 mar. 2017,, 17:20   Sport
4055 1

Alexei Sanikov şi partenerii lui din selecţionata Moldovei au cîştigat 14 medalii în competiţiile din Slovenia.

Atît adulţii, cît şi tinerii nostril sportivi, au ocupat locuri premiante la Turneul Internaţional de Nataţie “Swimming Meet Penguin 2017”, care a avut loc în oraşul Kranj. Ei datorează succesele lor Antrenorului emerit din Moldova, Valentina Semiruncic, comunică NOI.md.

Cele mai bune rezultate în competiţiile de nataţie le-a înregistrat Alexei Sanikov, maestru al sportului de categorie internatională, care de patru ori a urcat pe treapta superioară a podiumului de onoare. Pe distanţa de 200 de metri, stil „fluture“, el în general a depăşit recordul național al Moldovei printre seniori, parcurgînd această distanţă în 54,17 secunde. Sanikov era aproape de a stabili recorduri şi la distanţele de 100 metri stil liber şi 100 metri stil “future”, dar în ambele cazuri nu i-au ajuns fracţiuni de secundă.



Printre tinerii sportivi, care au apărat onoarea Moldovei, s-a evidenţiat Nichita Botnikov. El şi-a îmbuntăţit substantial rezultatele sale vechi pe distanţa de 200 metri nataţie complexă, ajungînd la finiş în 2 minute 11,35 secunde după start. Succesul lui a fost repetat şi de cel mai tînăr sportiv al echipei Moldovei, Pavel Alovaţchi, care a evoluat în competiţiile pe distanţa de 50 de metri pe spate. El a cîştigat medalia de aur printre sămaşii săi născuţi în 2003-2004, demonstrînd rezultatul de 29,78 secunde. În afară de aceştia, printre premianţi s-a înscris şi un alt sportiv moldovean – Ştefan Iosin.

Precizăm că Alexei Sanikov de trei ori a fost recunoscut cel mai bun înotător al Moldovei, bucurîndu-se de această onoare şi anul trecut, 2016.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?