Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Un fost angajat al MAI va fi judecat pentru corupere activă

31 mar. 2017,, 16:30   Societate
2146 0

Un fost angajat al Ministerului Afacerilor Interne va fi judecat pentru corupere activă a unei persoane cu funcție de demnitate publică, notează NOI.md.

Potrivit procuraturii, inculpatul, în vîrstă de 54 de ani, a fost reţinut acum două săptămîni, în urma unei operaţiuni realizate de Procuratura Anticorupţie în comun cu Serviciul de Informaţii şi Securitate.

Potrivit probatoriului acumulat, în cursul lunii ianuarie curent, inculpatul ar fi încercat, prin intermediul unui mijlocitor, să transmită conducerii MAI suma de 500 de mii de lei în scopul emiterii unui ordin cu privire la acordarea certificatelor de donaţie a armelor pentru 6 cetăţeni ai Ucrainei. În baza certificatelor acordate de MAI al Republicii Moldova, cetăţenii ucraineni îşi puteau înregistra legal armele în Ucraina.

Inculpatul a fost reţinut imediat după transmiterea celei de-a doua tranşe de bani, iar dacă va fi recunoscut culpabil, el riscă pînă la 12 ani închisoare, cu amendă în mărime de pînă la 8000 de unităţi convenţionale.

Inculpatul și-a recunoscut vina şi a pledat pentru încheierea acordului de recunoaştere a vinovăţiei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?