Comercianții de la Piața Centrală au protestat în fața Parlamentului

Comercianții de la Piața Centrală au protestat în fața Parlamentului

Zeci de comercianți de la Piața Centrală au protestat astăzi în fața Parlamentului.

Ei au cerut să fie anulată Legea nr. 281 și să li se întoarcă posibilitatea de a activa în bază de patentă, informează NOI.md.

Comercianții s-au adunat în fața Legislativului pentru a cere anularea Legii nr. 281 cu privire la modificarea și completarea unor acte legislative și de a-și exprima dorința de a munci acasă, în Patrie.

 Aceștia au scandat „Vrem dreptate!”, „Vrem să fim auziți!”, „Anularea legii 281!”, „Vrem să lucrăm la noi în țară!”, „Vrem patentă!”, „Nu vom ceda!”.

Reamintim că activitatea antreprenorială în bază de patentă ar putea fi prelungită pînă la 31 decembrie 2018. Inițial legislația prevedea încetarea activității pînă la începutul anului curent. Antreprenorilor li se propunea să-și schimbe forma juridică de activitate în întreprindere individuală, să lucreze cu aparatul de casă și să țină evidență contabilă.

Potrivit proiectului de lege, în următorii doi ani se va majora și plata lunară a patentei pentru comerțul cu mănuntul la tarabe: de la 360 la 540 de lei la Chișinău și Bălți și de la 180 la 300 în alte orașe. Pentru comerțul cu produse alimentare taxele se vor majora pînă la 700 de lei în municipii și pînă la 500 de lei în alte orașe ale republicii. În prezent această sumă este de 540 și, respectiv, 360 de lei.
 

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu4 comentari

Жос ку спекулянций 31 mar. 21:33

Гнать этих спекулянтов в шею. Пусть купят себе кассовые аппараты, пусть дают чеки и плотят налоги согласно количеству проданных товаров как положено. Совсем обнаглели уже. Все хотят хорошие пенсии и зарплаты но никто не хочет налоги платить. Они же надувают цены. Покупают по одной цене а продают за две цены. Хотят иметь больше чем производители.

MariaRusu 31 mar. 17:06

Piata Cnetrala vs. Parlamentul RM )))) Who is who

Aurel 31 mar. 15:44

Aceștia de ka. Piața mii destul ca nu achita nici un ban la stat și majoritatea mărfurilor provin din contrabanda, dar încă mai protestează, rușine mlea.. Eu sunt decord să o închidă cu totul ca doamne ferește ce tărăboi e acolo, sau să achite taxele la stat decât să le dea mită la polițiști.

Adevarul 31 mar. 15:13

PN a adus oamenii de la piață ca sa protesteze după ce au putut stringe 30 de oameni din cadrul partidului?

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

tu ești reporter

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load