X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Președinția comentează declarațiile secretarului general al NATO

31 mar. 2017,, 12:07   Politică
8437 25

Administraţia Preşedintelui Republicii Moldova salută declarația făcută de secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, făcută în cadrul întrevederii cu prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip.

„Salutăm declaraţia respectivă, care denotă conştientizarea de către NATO a perspectivelor unei perceperi reale a statutului de neutralitate permanentă a Moldovei sub aspectul respectării şi recunoaşterii internaționale a acestui statut. Partea moldovenească este dispusă să discute o eventuală semnare a declarațiilor politice corespunzătoare vizînd statutul de neutralitate permanentă a Republicii Moldova, ca element al unor condiţii de cooperare reciproc avantajoasă de durată între Republica Moldova și NATO”, se arată în comunicatul Serviciului de presă a președintelui, citat de NOI.md.

Potrivit Administrației Președintelui RM, inaugurarea Biroului de legătură al NATO în Moldova nu va contribui la consolidarea atmosferei de încredere în rîndul cetățenilor Republicii Moldova, inclusiv a locuitorilor Transnistriei, precum și nu va contribui la consolidarea stabilității și securității în această regiune a Europei.

Reamintim că, ieri, în cadrul întrevederii de la Bruxelles cu Pavel Filip, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a accentuat că Alianţa Nord-Atlantică respectă independența, integritatea teritorială, suveranitatea și neutralitatea Republicii Moldova.

Totodată, acesta a precizat că oficiul NATO care va fi deschis la Chișinău va avea doar angajați civili, așa cum există și în alte țări, inclusiv în Rusia și în țări neutre, precum Austria, Elveția și Finlanda.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?