Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Arheologii au descoperit sub Moscova o cameră secretă

1 apr. 2017,, 02:00   Externe
3523 0

La Moscova arheologii, supraveghind lucrările pregătitoare conform programului „Strada mea“, au descoperit în partea de jos a zidului Kitai-Gorod o cameră secretă, care-i ajuta pe apărătorii Moscovei în secolul al XVI-lea să asculte, lipindu-și urechea inamicul din cealaltă parte a zidului fortificat.

Această informație a fost plasată pe site-ul municipalității.

„În una dintre tranșei, din fața Bisericii Sf. Ioann Bogoslov, sub ulm constructorii au văzut o cameră mică, cu pereți arcuiți, acesta fiind încorporată în zidului Kitai Gorod la nivelul fundamentului. Există presupunerea că acolo s-ar fi aflat turnul Bogoslov din Kitai Gorod“, a explicat arheologul șef al orașului Moscova, Leonid Condrașov.

În apropierea Pieței Lubianka și Pieței Noi, unde muncitorii pregăteau porțiunile de tranșei pentru montarea viitoarelor comunicații, arheologii au descoperit mai mult de 150 de artefacte din secolele XVI-XIX. Este vorba despre: fragmente de ceramică, monede din cupru, produse de uz casnic din fier. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, cîteva foi de gresie, o săgeata din fier și o ghiulea din secolul al XVII-lea. Din informațiile postate rezultă că obiectele găsite vor fi studiate cu atenție, după care experții vor decide cu privire la transmiterea lor în muzee.

Monitorizarea arheologică va fi efectuată pe toate șantierele de construcții, „Strada mea“, din aprilie pînă în septembrie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?