Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Reprezentanții transnistreni sabotează angajamentele asumate față de CUC

31 mar. 2017,, 11:45   Economie
1964 0

Delegația regiunii transnistrene, sub diferite tertipuri și interpretări, manifestă indiferență și sabotează angajamentele asumate anterior în cadrul Comisiei Unificate de Control (CUC).

Concluzia a fost făcută de reprezentanții Republicii Moldova în CUC, în cadrul unei ședințe ordinare ce s-a desfășurat pe 30 martie în orașul Bender, relatează NOI.md.

Totodată, în cadrul aceste ședințe a fost aprobat raportul săptămînal al Comandamentului Militar Întrunit (CMÎ) privind situația din Zona de Securitate.

Pe 28 martie a.c. a avut loc întrevederea copreşedinţilor CUC, Reprezentanților Ucrainei şi Misiunii OSCE, în scopul identificării unei soluţii amiabile întru realizarea punctului 3 al. Procesului verbal Nr. 828 din 13 ianuarie 2017, care prevede iniţierea și elaborarea unui mecanism de monitorizare a situaţiei din Zona de Securitate.

Argumentele și propunerile delegației moldovenești şi reprezentantului Ucrainei exprimate pe marginea subiectului, în cadrul ședinței, nu au fost acceptate de componenta transnistreană, fiind manifestată poziţia neconstructivă a acesteia şi lipsa unui dialog pozitiv.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?