X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Marea Britanie: Cum vor fi înlocuite legile UE după ieșirea țării din blocul comunitar

31 mar. 2017,, 11:20   Externe
1522 0

Guvernul Marii Britanii urmează să prezinte detalii privind “marea abrogare”, legea în baza căreia guvernanții vor scoate regulamentele și legile europene din legislaţia Regatului Unit după Brexit.

De asemenea, miniştrii britanici au promis o tranziţie stabilă în care legislaţia va pune capăt supremaţiei judecătorilor de la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, relatează BBC News.

La o zi după ce Marea Britanie a declanșat oficial procedura de ieșire din UE, guvernul Marii Britanii a început să lucreze la perioada care va urma după ce țara va părăsi blocul comunitar. Astfel, Guvernul Marii Britanii urmează să prezinte detalii în acest sens astăzi.

Parlamentul de la Londra va putea să amendeze, abroge sau îmbunătăţească legile, după ce acestea sînt transpuse în legislaţia bitanică prin ”Marea Abrogare”. Cu toate acestea, proiectul ar putea deveni unul controversat, avînd în vedere că prevedere ca miniștrii să aibă puterea de a schimba legi fără aprobarea Parlamentului.

Guvernul condus de Theresa May spune că vor fi făcute schimbări “tehnice”, care să asigure buna funcționare a legilor și a promis “o tranziție simplă și stabilă”.

“Decizia principală a referendumului a fost suveranitatea. O țară puternică și independentă are nevoie să dețină controlul legilor sale. Procesul acesta începe acum”, a spus ministrul britanic pentru Brexit, Davis David.

Lege va abroga în principal Legea Comunităţilor Europene, care spune că legislaţia UE este superioară celei din Marea Britanie şi va asigura retragerea din jurisdicţia Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE). Legea ”Marii Abrogări” va intra în vigoare a doua zi după finalizarea procesului de Brexit.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?