X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Leancă ar putea reveni în fruntea Ministerului de Externe

31 mar. 2017,, 09:19   Politică
2753 3

Deputatul şi liderul PPEM, Iurie Leancă, ar putea reveni la postul de ministru al afacerilor externe şi integrării europene.

Anunţul a fost făcut de Iurie Leancă în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC 21, transmite IPN.

Fostul premier a comunicat în cadrul emisiunii că a primit propunerea din partea coaliţiei de la guvernare cu două săptămîni în urmă şi deocamdată nu a luat o decizie. „Se duc discuţii. Trebuie să vedem ce convergenţe există între poziţiile noastre”, a precizat liderul PPEM. Totodată , Iurie Leancă a spus că urmează a fi analizată oferta şi de pe poziţia de lider de partid, luînd în consideraţie viitoarele alegeri parlamentare.

Fostul premier a dat de înţeles că o condiţie ar fi ca în echipa sa să fie şi deputatul Eugen Carpov, vicepreşedintele PPEM. „Am avut multe realizări în calitate de ministru, dar am reuşit împreună cu echipa”, a spus Leancă precizînd că „un vicepremier pentru reintegrare mai bun decît Carpov nu a fost”.

Întrebat care este poziţia PPEM faţă de votul uninominal, Iurie Leancă a spus că nu are o poziţie specială, că astfel de sisteme există şi în alte ţări, iar „în politică nimic nu este veşnic”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?