Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Condiții învechite și nereguli în școlile din capitală

30 mar. 2017,, 17:30   Capitala
1637 0

Condițiile de activitate din școlile municipiului nu sînt cu mult mai bune decît cele din grădinițe.

Cel puțin asta au constatat reprezentanții Centrului de Sănătate Publică Chișinău (CSPC) și cei ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) în urma verificărilor efectuate în 65 de grădinițe și 39 de școli municipale, informează NOI.md.

Verificările au fost efectuate în perioada 13-27 martie curent și au scos la iveală un șir de nereguli. Acestea se referă la: suprasolicitarea grupelor de copii în grădinițe, lipsa bucătarilor și a lucrătorilor medicali, angajarea bucătarilor fără studii în domeniul alimentației publice, insuficiența de utilaj medical și medicamente, degradarea rețelelor de apeduct și canalizare, blocurilor sanitare, cantinelor, pavilioanelor, sălilor de grupă, spălătoriilor.

În ceea ce privește școlile, și în ele se atestă probleme, precum suprasolicitarea claselor, iar rețelele de apeduct și canalizare, acoperișurile, blocurile sanitare necesită reparație. În cadrul verificărilor s-a mai constatat că patru instituții nu au săli de sport, iar în 28 de școli lipsesc dozatoarele pentru săpun lichid, uscătoarele electrice în WC-uri, șervețele de uz ordinar.

Drept măsuri întreprinse de reprezentanții CSPC și ANSA au fost întocmite procese verbale de contravenție administrativă și prescripții sanitare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?