X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Îngrijorările găgăuzilor, reflectate într-un sondaj de opinie

30 mar. 2017,, 16:44   Societate
1790 0

Locuitorii Găgăuziei sînt îngrijoraţi cel mai mult de şomaj, creşterea preţurilor, viitorul copiilor, sărăcie şi corupţie.

Acest fapt rezultă din datele unui sondaj de opinie realizat de centrul CBS-AXA la comanda organizaţiei "Piligrim-Demo".

Prezentînd rezultatele sondajului, directorul Centrului, sociologul Vasile Cantarji, a menţionat că printre problemele care îi îngrijorează pe oameni, pe ultimul loc se află dictatura din ţară (0,9%).

Potrivit sondajului, 67% dintre găgăuzi consideră că în ultimul an autonomia se îndreaptă pe o direcţie corectă de dezvoltare, însă mai mult de jumătate dintre respondenţi sînt nemulţumiţi de nivelul de trai.

Totodată, 37% dintre respondenţi consideră că situaţia se va îmbunătăţi pe viitor, iar 24% susţin că aceasta este deja mai bună.

Doar 3,2% dintre respondenţi se arată îngrijoraţi de relaţiile interetnice ale grupurilor de populaţie ce vorbesc limbi diferite.

Participanţii la sondaj consideră că pentru schimbarea rapidă a situaţiei din regiune este necesară dezvoltarea industriei, combaterea corupţiei şi susţinerea businessului mic.

"Persoanele care se bucură de cea mai mare popularitate în regiune se numără başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, şi preşedintele Moldovei, Igor Dodon", a menţionat autorul sondajului.

Dintre ţările care ajută cel mai mult autonomia, respondenţii au numit Rusia şi Turcia, iar cel mai mic rating îl are UE (11%) şi SUA (1%).

La sondaj au participat 601 respondenţi din toate localităţile din autonomie. Sondajul a fost realizat în perioada 28 ianuarie – 4 februarie. Mijloacele pentru desfăşurarea sondajului au fost alocate de Ambasada Marii Britanii în Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?