Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Postul vamal Sculeni va fi extins și modernizat

30 mar. 2017,, 18:00   Societate
2005 0

Postul vamal Sculeni, care actualmente înregistrează una dintre cele mai mari valori de trafic, urmează să fie extins și modernizat.

Astfel de indicații au parvenit din partea directorului general al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, informează NOI.md.

În cadrul unei inspectări au fost examinate posibilitățile de extindere a postului vamal, suplimentarea pistelor de control pentru toate tipurile de autovehicule și dotarea acestora cu echipamente performante de control. La fel, unele elemente de infrastructură vor fi reamplasate.

„Este absolut necesar să recunoaștem viabilitatea proiectelor de investiții în posturile vamale, în condițiile în care atestăm o creștere constantă a fluxului transfrontalier, precum și dezvoltarea vertiginoasă a relațiilor comerciale externe. Iată de ce modernizarea Vămii în vederea facilitării circulației transfrontaliere, cu asigurarea simultană a rigorilor de control, rămîne a fi una dintre prioritățile noastre de bază, astfel încît să creăm condiții optime pentru toți cei implicați: călători, transportatori, agenți economici, brokeri vamali și vameși”, a menționat Vitalie Vrabie.

Tot el a dispus demararea procedurii de estimare a costurilor aferente, anunțarea și organizarea licitațiilor pentru identificarea antreprenorilor care vor fi contractați pentru realizarea lucrărilor necesare.

Totodată, Vitalie Vrabie a vizitat și punctele vamale Ungheni și Leușeni, verificînd funcționalitatea echipamentelor de control și necesitățile de modernizare a unor elemente de infrastructură.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?