X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Brexit: UE va propune vineri liniile directoare ale negocierilor

29 mar. 2017,, 20:00   Externe
1781 0

Președintele Consiliului European Donald Tusk a anunțat miercuri că Uniunea Europeană își va face cunoscute vineri liniile directoare ale negocierilor privind ieșirea Marii Britanii din blocul comunitar, informează Xinhua, AFP și Reuters.

"Vineri voi prezenta o propunere privind liniile directoare ale negocierilor, ce urmează să fie adoptate de Consiliul European la 29 aprilie", a afirmat Donald Tusk în cadrul unei conferințe de presă, după ce a primit de la ambasadorul britanic Tim Barrow scrisoarea în care Londra anunță declanșarea procedurii de ieșire din Uniune.

Președintele Consiliului Europeană a făcut astfel referire la următoarea etapă pentru "cele 27" — statele membre ale Uniunii Europene minus Marea Britanie—, respectiv aceea de a adopta "orientări" pentru negocierile de separare, ceea ce ar urma să se întîmple la summitul prevăzut pentru 29 aprilie la Bruxelles.

Aceste orientări urmează să stabilească direcția și "liniile roșii" care nu trebuie încălcate în cursul negocierilor cu Londra, precizează AFP.

Donald Tusk a subliniat miercuri că obiectivul UE este de a minimiza costurile pentru cetățenii, afacerile și statele membre ale Uniunii. "Vom face tot ce ne stă în puteri — și avem mijloacele necesare — să atingem acest obiectiv. Vrem să subliniem că nimic nu s-a schimbat: pînă când Marea Britanie nu va ieși din Uniunea Europeană, legislația UE va continua să se aplice Marii Britanii și în interiorul ei", a spus președintele Consiliului European.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?