X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Stephen King, acuzat de plagiat. I se cer 500 de milioane de dolari

30 mar. 2017,, 02:30   Externe
1705 0

Stephen King a fost dat în judecată de autorul unei reviste de benzi desenate care susține că celebrul scriitor american s-a inspirat dintr-un personaj al său pentru a-l crea pe Roland Deschain, personajul principal din romanul ”The Dark Twer”, scrie tmz.com.

Autorul benzilor desenate ”The Rook” susține că King i-a copiat personajul principal. Asemănările dintre Roland Deschain și Restin Dane sînt: inițialele numelor, capacitatea de a călători în timp, luptele cu monștrii și cvasi-imortalitatea. În plus autorul benzilor desenate spune că personajul lui Stephan King se îmbracă în cowboy deși nu este din Vestul Sălbatic, la fel ca și personajul său.

Personajul Restin Dane a apărut în benzi desenate în perioada 1977-1983, iar Stephen King, care a admis că a citit acele povești, a publicat romanul ”The Dark Tower” în 1982.

Autorul benzilor desenate ”The Rook” consideră că este vorba de o coincidență prea mare și prin urmare vrea să primească de la regele horrorului mondial peste 500 de milioane de dolari. Procesul a fost deschis chiar apropiere de momentul lansării cinematografe a ecranizării cărții The Dark Tower, cu Matthew McConaughey și Idris Elba în rolurile principale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?