Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

May le-a remintit lui Merkel, Tusk și Juncker despre inceperea Brexit-ului

29 mar. 2017,, 12:45   Externe
1447 0

Premierul britanic Theresa May i-a contactat telefonic marți seară pe cancelarul german Angela Merkel, președintele Consiliului European, Donald Tusk, și președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, înainte de a semna scrisoarea de notificare prin care Londra va declanșa oficial ''divorțul'' de Uniunea Europeană, a comunicat un purtător de cuvînt al Downing Street.

Discuțiile au avut ca scop ''să-i pună la curent înainte ca scrisoarea ce va notifica intenția Marii Britanii de a se retrage din UE să fie înmînată mâine (miercuri—n.r.)'', a precizat purtătorul de cuvînt, citat de Xinhua.

''În convorbiri separate, (liderii) au convenit că o Uniunea Europeană puternică este în interesul fiecăruia și că Marea Britanie va rămîne un aliat apropiat și determinat'', a indicat Downing Street. ''Ei au convenit de asemenea asupra importanței intrării în negocieri cu un spirit constructiv și pozitiv, și de a asigura un proces de ieșire lin și ordonat'', a menționat aceeași sursă.

După discuțiile telefonice cu Merkel, Tusk și Juncker, Theresa May a semnat scrisoarea de notificare care va oficializa declanșarea procedurii de ieșire a Regatului Unit din Uniunea Europeană, a scris presa locală.

Scrisoarea prin care va fi activat oficial Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona îi va fi înmînată lui Donald Tusk la Bruxelles miercuri, la ora locală 13:30, a informat BBC.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?