Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Moldovenii sînt pentru instituirea Zilei Statalității!

29 mar. 2017,, 11:02   Societate
2255 1

Conform sondajului realizat de Moldovenii.md 56 % din participanți sînt pentru instituirea în Republica Moldova a Zilei Statalității.

Doar 36% dintre participanți sînt contra unei astfel de inițiative, iar la 7% din respondenți le este indiferent.

Pentru participare la sondaj au fost înregistrați peste 2490 de persoane.

Reamintim că la începutul lunii februarie șeful statului, Igor Dodon, a propus instituirea unei noi sărbători oficiale în ziua de 2 februarie, care să fie denumită Ziua Statalității Țării Moldovei.

De asemenea, președintele Republicii Moldova a înaintat inițiativa aprobării prin lege a drapelului istoric al Țării Moldovei (aprobarea prin lege a drapelului roșu cu cap de bour). Aceste inițiative vor fi discutate cu societatea", a declarat Dodon.


Demnitarul a mai propus ca, anual, pe 2 februarie, persoanele notorii care au contribuit la consolidarea statalității și dezvoltarea țării să fie decorate de președinție cu Ordinul „Bogdan Întemeietorul".

„Data de 2 februarie 1365 este data cînd statalitatea Țării Moldovei a fost recunoscută în premieră oficial. Este o dată istorică care pînă în prezent a fost mai puțin menționată. Noi considerăm că este un eveniment istoric important și trebuie să-l ținem minte, toți acei care ținem la istoria țării noastre. Această dată istorică a fost încrustată și de activitatea unei personalități istorice – Bogdan Întemeietorul", a spus Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?