Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

OMS trage un semn de alarmă! Europa este lovită de o epidemie de rujeolă

29 mar. 2017,, 09:30   Externe
1856 0

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că Europa este lovită de o epidemie de rujeolă, care afectează în primul rînd Italia şi România, din cauza vaccinării insuficiente.

OMS a înregistrat "peste 500 de cazuri" în regiunea Europa, dintre care 474 sînt concentrate în şapte ţări: Franţa, Italia, Elveţia, Germania, Polonia, România şi Ucraina, scrie Agerpres.

Italia, unde au fost declarate peste jumătate dintre aceste cazuri (238), şi România, cu 17 morţi din ianuarie 2016, sînt ţările cele mai afectate, scrie AFP.

Această "maladie virală extrem de contagioasă", care se manifestă prin febră şi erupţii cutanate, a provocat moartea a peste 134.000 de oameni în lume în 2015, în principal în rîndul copiilor mai mici de 5 ani. Boala este totuşi simplu de evitat, apreciază OMS, cu un vaccin "sigur şi eficace". Din nefericire, în aceste ţări cele mai afectate din Europa rata de vaccinare rămîne inferioară pragului de 95% considerat necesar pentru a eradica epidemia.

"Într-un context în care se făceau progrese susţinute spre o eliminare în aceşti ultimi doi ani, este în mod special îngrijorător să vedem cazurile de rujeolă înmulţindu-se în Europa", a declarat directoarea pentru Europa a OMS, Zsuzsanna Jakab. "Pentru a împiedica circulaţia virusului în caz de import, autorităţile naţionale trebuie să facă totul pentru a atinge sau a menţine cel puţin 95% din acoperire cu două doze de vaccin anti-rujeolă", a subliniat organizaţia.

Dacă în ţările cele mai sărace din lume costul unui vaccin (de circa un euro) rămîne principalul obstacol, în Europa problema este mai degrabă scepticismul faţă de vaccinuri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?