X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Graţie suportului USAID, la Teleneşti va fi construită o staţie de epurare

29 mar. 2017,, 08:45   Economie
2539 0

Graţie suportului oferit de Agenţia SUA pentru Dezvoltare (USAID), la Teleneşti va fi construită o staţie de epurare şi va fi dezvoltat sistemul de canalizare.

Surse din cadrul Agenţiei de Dezvoltare Regională Centru au relatat pentru INFOTAG că reprezentanţii USAID au vizitat şantierul din Teleneşti, unde au reînceput lucrările de construcţie, care au fost sistate pe perioada rece a anului. Ulterior, în cadrul întrunirii experţilor internaţionali şi locali, a fost discutat graficul de execuţie a lucrărilor de construcţie a staţiei.

Pînă în prezent au fost deja construite circa 15 km de reţea de canalizare în Teleneşti şi într-o localitate din apropiere şi au fost construite două staţii de pompare.

Pentru construcţia staţiei de epurare, cu o capacitate de 700 metri cubi pe zi, se prevede cofinanţare din partea USAID în valoare de $498, 9 mii.

INFOTAG precizează: Proiectul de aprovizionare cu apă şi sanitaţie a oraşului Teleneşti are un buget de 27,5 mil. lei ($1,4 mil.), dintre care peste 75% sînt alocaţi din Fondul Naţional de Dezvoltare Regională.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?