X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ultima oră! Referendum pe patru subiecte: Igor Dodon a semnat decretul (VIDEO)

28 mar. 2017,, 20:20   Politică
8724 14

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat astăzi un decret privind organizarea la data de 24 septembrie a unui referendum național. În cadrul acestuia cetățenii vor fi întrebați referitor la patru subiecte, relatează Noi.md

Prima se referă la miliardul furat pus pe umerii cetățenilor. Oamenii vor trebui sa răspundă cu "da" sau "nu", doresc anularea acestei legi.

Cea dea doua întrebare se referă la oferirea drepturilor constituționale suplimentare președintelui țării. Asta ca șeful statului sa aibă posibilitatea să dizolve Parlamentul și să organizeze alegeri anticipate.

Cea de-a treia întrebare la care cetățenii vor trebui sa răspundă prin "da" sau "nu", este "Dacă vă doriți reducerea numărului de deputați în Parlament de la 101 la 71 de deputați.

Și ultima întrebare "Doriți introducerea în curriculum școlar a disciplinei Istoria Moldovei", la fel cu variantele de răspuns "da" și "nu".

Șeful statului a declarat că decretul său nu poate fi anulat, iar procedura privind organizarea referendumului va demara curînd.

Totodată, șeful statului a atenționat ca nimeni sa nu încerce să stopeze procesul demarat de el.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?