X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Dodon: Ce drept are un guvern ales pe întuneric să dea lecții?

28 mar. 2017,, 17:50   Politică
6561 21

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și-a exprimat nemulțumirea față de atitudinea Guvernului Republicii Moldova privind semnarea unui memorandum cu Uniunea Eurasiatică și solicitarea statutului de observator pe lîngă UEE.

Guvernul califică propunerile președintelui drept inoportune, care nu vor aduce Republicii Moldova dividende economice sau politice palpabile, transmite NOI.md.

La rîndul său, Igor Dodon, susține că replica Guvernului este una plină de contradicții.

“Premierul Filip vorbește de lipsa dividendelor economice? A uitat însă că anume Acordul de asociere cu UE a cauzat o criză a exporturilor și a falimentat mii de producători autohtoni. Premierul Filip vorbește despre echilibru geopolitic și stabilitate socio-politică? Poate stabilitate e în birourile din clădirea Guvernului, societatea însă geme de nemulțumire, iar Republica Moldova niciodată în ultimele două decenii n-a fost atît de dezechilibrată geopolitic ca acum, cînd guvernarea democrată se află în confruntare diplomatică directă cu Federația Rusă”, susține Dodon.

Igor Dodon se întreabă de ce premierul, care califică drept foarte bune relațiile dintre Moldova și CSI, nu participă la evenimentul jubiliar organizat de CSI.

“De ce această guvernare nu participă la evenimentul jubiliar organizat de CSI și de ce nici măcar nu finanțează, cum se cuvine în mod legal, plecarea unei delegații la eveniment? Politica unilaterală a guvernării a dezbinat țara și dînșii vorbesc despre cooperare cu Estul și Vestul. Uimitor. Și, în general, ce drept moral are un guvern ales pe întuneric să dea lecții de conduită politică?” s-a întrebat Dodon.

Potrivit lui, președintele are legitimitate și mandatul majorității cetățenilor acestei țări și nu va permite nimănui să se interpună în această relație. “Memorandumul cu Uniunea Eurasiatică va fi semnat. Și punctum”, a conchis șeful statului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?