Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Administrația CFM comentează reținerea unui șef din cadrul întreprinderii (DOC)

28 mar. 2017,, 16:17   Societate
2703 0

Administrația Î.S. „Calea Ferată din Moldova” susține că ea a fost cea care a sesizat procurorii de faptele ilegale ale angajatului întreprinderii, notează NOI.md.

Reacția vine după ce CNA a anunțat că șeful Secţiei administrare construcţii locative, filiala ÎS Căile Ferate, a fost reţinut pentru 72 de ore.

„Cauza penală inițiată de procurorii anticorupție a fost pornită în urma unui demers al Î.S. „Calea Ferată din Moldova”, transmis organelor de resort în luna decembrie a anului 2016. Potrivit datelor colectate de Serviciul securitate internă al întreprinderii, șeful Secției administrare construcții locative a comis mai multe încălcări pe parcursul activității sale, inclusiv de ordin disciplinar, fapt pentru care a fost sancționat cu avertizare și mustrare aspră, iar ulterior, în urma probelor acumulate, materialele au fost expediate organelor abilitate pentru efectuarea investigațiilor cu privire la legalitatea acțiunilor întreprinse de acesta”, se arată într-un comunicat de presă.

CFM și-a reafirmat angajamentul de a informa organele de drept cu privire la orice act de corupție sau orice alt tip de ilegalități comise de angajații întreprinderii, care ar putea afecta buna funcționare a „Căii Ferate din Moldova”.


Reamintim că astăzi Centrul Național Anticorupție a anunțat că l-a reținut pe șeful Secţiei administrare construcţii locative, filiala ÎS Căile Ferate, care ar fi încercat să intre în posesia unui apartament de 300 000 de lei, ce aparținea întreprinderii, falsificînd mai multe acte.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?