Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Tuleanțev: Eliberarea Patriei va începe cu Steagul Victoriei nou arborat

28 mar. 2017,, 17:10   Societate
2481 3

Peste 90 de organizații nonguvernamentale vor lua parte la Marșul Victoriei de proporții care va avea loc la Chișinău cu prilejul celei de-a 72-a aniversări a Marii Victorii.

Pe 27 martie, la Chișinău a avut loc ședința Consiliului obștesc „Pentru Patrie“, axată pe pregătirea unor evenimente festive dedicate Zilei Victoriei. La ședință au participat circa 90 de organizații obștești. Numărul record de ONG-uri participante s-a făcut remarcat prin faptul că sala de conferințe spațioasă a fost umplută pînă la refuz cu reprezentanții societății civile. În dezbaterea Planului de manifestări dedicate aniversării Victoriei în cadrul Consiliului obștesc s-au mai implicat Partidul Comuniștilor, „Partidul Nostru”, Partidul „Patria“, „Casa Noastră – Moldova”, „Patrioții Moldovei”.

De menționat că tradiția de a onora eroismul soldatului sovietic a unit întreaga societate moldovenească de pe ambele maluri ale Nistrului. La discuții a mai participat un reprezentant al Partidului Comunist Nistrean. În opinia președintelui Consiliului obștesc, Igor Tuleanțev, inițiativa organizării Marșului Victoriei fără drapele de partid a consolidat partea majoră a societății moldovenești.

În cadrul ședinței susținute într-un stat capturat s-a decis ca denumirea „Pentru Patrie” să fie schimbată în „Pentru o Patrie Liberă”. Propunerea în cauză a fost lansată de către liderul Consiliului obștesc: „Mai avem încă o posibilitate, o șansă, dacă doriți – aceasta este misiunea noastră istorică – de a arbora din nou Steagul Victoriei. Și numai de noi depinde – vom avea mîine o Patrie, cum va fi ea, va fi liberă? Eu aleg o Patrie Liberă! Atîta timp cît trăim în condițiile unui stat capturat, trebuie să le explicăm oamenilor pentru care patrie noi optăm. Iar noi optăm Pentru o Patrie Liberă”, a conchis Igor Tuleanțev.

În cadrul ședinței Consiliului obștesc „Pentru o Patrie Liberă” a fost prezentat planul general al evenimentelor dedicate celei de-a 72-a aniversări a Marii Victorii, în care au fost incluse seratele de creație săptămînale din Parcul Afganilor, o cursă auto care a devenit deja tradițională, „Lumînarea memoriei – 1418 de zile și nopți de război”, acțiunile de caritate pentru veterani și punctul culminant – Marșul Victoriei la Memorialul „Eternitate”, cu cea mai mare panglica Sf. Gheorghe și Steagul Victoriei pe 9 mai.

De asemenea, s-a decis că cererea pentru organizarea „Marșului Victoriei” general urmează să fie depusă de Consiliul Veteranilor din Republica Moldova, și nu de partidele politice.

La organizarea evenimentelor dedicate celebrării celei de-a 72-a aniversări a Victoriei poate participa orice doritor, scriind pe adresa rodina-md@mail.ru.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?