X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Candu: Moldova şi-a făcut alegerea în favoarea valorilor europene

28 mar. 2017,, 15:50   Politică
3903 20

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că Republica Moldova şi-a făcut alegerea în favoarea valorilor europene.

El a făcut declarația marţi, la ceremonia de vernisare a unei expoziţii la Academia de Studii Economice.

Potrivit lui, acum 60 de ani, şase lideri ai ţărilor europene au decis să creeze o nouă Europă, fără războaie, fără conflicte şi confruntări.

"A fost foarte dificil, dar ei au reuşit să creeze cel mai reuşit model de dezvoltare a ţărilor de pe întreg continentul. Ei au creat instrumentele principale pentru dezvoltare şi progres. Moldova, de asemenea, şi-a făcut alegerea în favoarea acestor valori. În anul 2014 noi am semnat Acordul de asociere cu UE şi am început să mergem pe acest drum. Ştim că nu va fi o cale uşoară, vor fi greşeli şi decepţii. Dar ştim că avem în faţă un scop nobil – implementarea acestor valori în ţara noastră", a spus Candu.

El a menţionat că "Moldova abia e la începutul acestui drum, dar vrea să meargă pînă la sfîrşit, pentru a deveni membru al familiei europene".

"Astăzi există o Uniune Europeană puternică şi cu perspective. Liderii ei au adoptat din nou Declaraţia de la Roma. În pofida tuturor provocărilor, vom depăşi împreună toate greutăţile, pentru ca Europa să rămînă un continent al păcii şi prosperării", a spus Candu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?