X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Dodon a spus că e nevoit să inițieze procedura de organizare a referendumului

28 mar. 2017,, 15:45   Politică
3775 10

Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, a declarat că, în condiţiile blocadei din partea Parlamentului, este nevoit să iniţieze procedura de consultare cu poporul.

Despre aceasta el a scris astăzi pe pagina sa de Facebook, comentînd rezultatele întrevederii cu ambasadorii statelor ex-sovietice acreditaţi în Moldova.

"Astăzi am avut cea de-a doua întrevedere cu ambasadorii statelor ex-sovietice acreditaţi în Moldova. În cadrul întrevederii am discutat mai multe subiecte de actualitate din domeniul politicii interne şi externe. Le-am comunicat ambasadorilor că mai multe iniţiative prezidenţiale, inclusiv iniţiativa de anulare a legii care pune pe umerii cetăţenilor povara miliardului furat au fost blocate în Parlament, fapt care mă determină să iniţiez procedura de consultare cu poporul Republicii Moldova", a scris Dodon.

El nu a prezentat detaliile viitoarelor plebiscite. Anterior şeful statului a spus că intenţionează să desfăşoare referendumuri privind anularea legii miliardului furat, privind vectorul geopolitic al ţării, precum şi privind modificarea Constituţiei în vederea extinderii atribuţiilor preşedintelui.

Potrivit legislaţiei, preşedintele are dreptul să iniţieze doar referendum consultativ, nu şi constituţional. Igor Dodon va prezenta detalii despre noile sale iniţiative în cadrul unei conferinţe de presă. Serviciul de presă al preşedintelui a anunţat că marţi, începînd cu ora 19.30, va avea loc o conferinţă de presă dedicată activităţilor pe care le-a întreprins preşedintele pe parcursul a 100 de zile de la învestirea sa în funcţie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?