Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Doi magistrați cu probleme de integritate au fost demiși

28 mar. 2017,, 15:30   Societate
1684 0

Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat astăzi demisia a doi judecători cu probleme de integritate, notează site-ul crimemoldova.com, citat de NOI.md.

Unul dintre aceștia, Gheorghe Muntean, a fost anterior cercetat penal pentru emiterea unei decizii ilegale.

Potrivit anticoruptie.md, magistratul Gheorghe Muntean ar fi solicitat demisie de onoare, invocînd faptul că ordonanța de pornire a urmăririi penale în privința sa a fost anulată, iar el ar fi nevinovat, motiv pentru care ar trebui luată în calcul prezumția nevinovăției.

Membrul CSM Teodor Cîrnaț a respins însă solicitarea lui Muntean, întrebîndu-l „dacă totuși i se pare normal să plece în demisie de onoare după ce în privința lui a fost emisă o ordonanță de urmărire penală, iar ultima decizie a procurorilor este de nereabilitare a lui”, precizează sursa.

Astfel, CSM a respins solicitarea lui Muntean, luînd decizia de eliberare a judecătorului din funcție pentru pronunţarea unei hotărîri definitive de condamnare.

Al doilea judecător demis astăzi de CSM este Mihail Ciugureanu de la Curtea de Apel Chișinău. Cererea magistratului a fost examinată în lipsa lui. Ciugureanu a fost vizat într-o anchetă a Centrului de Investigații Jurnalistice despre schemele prin care mai multe terenuri din zone centrale ale Chișinău au ajuns la persoane private.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?