X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Businessmenii din Tatarstan vor să investească în Găgăuzia

28 mar. 2017,, 12:45   Economie
1906 2

Oamenii de afaceri din Republica Tatarstan a Federației Ruse doresc să stabilească relații comercial-economice cu agenții economici din Găgăuzia și să examineze posibilitățile de investire în această regiune, relatează NOI.md.

Potrivit unui comunicat al autorităților autonomiei, un grup de întreprinzători mari din Tatarstan au vizitat Găgăuzia marți, 28 martie. Scopul misiunii oamenilor de afaceri este valorificarea potențialului investițional al regiunii și stabilirea relațiilor comercial-economice cu agenții economici găgăuzi.

Delegația oamenilor de afaceri a fost condusă de șeful Secției dezvoltare export a Centrului de susținere a antreprenoriatului al Republicii Tatarstan, Kirill Kirilin.

Potențialul investițional al Găgăuziei a fost prezentat membrilor delegației de către prim-vicepreședintele Comitetului Executiv, Vadim Ceban. El a specificat dinamica pozitivă a relațiilor între cele două regiuni, menționînd în acest context că relațiile dintre bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, și președintele Republicii Tatarstan, Rustam Minnihanov, au un caracter prietenos.

Vadim Ceban și-a exprimat încrederea că pe lîngă realizarea proiectelor umanitare, Găgăuzia și Tatarstanul au direcții de perspectivă în domeniul dezvoltării relațiilor comercial-economice.

În special, Autonomia Găgăuză este interesată în extinderea livrărilor în FR a produselor vinicole și altor produse agricole. Totodată, autoritățile Găgăuziei s-au axat pe dezvoltarea producției în autonomie. În acest context, prim-vicepreședintele Comitetului Executiv a enumerat posibilitățile de investire a capitalului în economia Găgăuziei, folosind avantajele Legii cu privire la investiții.

Grupul de întreprinzători din Tatarstan și-a exprimat interesul pentru stabilirea contactelor reciproc avantajoase în domeniul producției chimico-farmaceutice.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?