Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Moldova și Ucraina au inițiat realizarea activă a unor proiecte mixte

28 mar. 2017,, 10:30   Politică
5263 13

Moldova și Ucraina au inițiat realizarea activă a unor proiecte și programe comune care fac parte din Foaia de parcurs privind cooperarea, coordonată în luna februarie a anului curent.

Potrivit unui comunicat al Cabinetului de miniștri al Ucrainei, acest fapt l-a declarat prim-ministrul Ucrainei, Vladimir Groisman, în cadrul unei întrevederi susținute la Kiev cu premierul Moldovei, Pavel Filip, în timpul summitului GUAM la Kiev, relatează NOI.md.

În cadrul negocierilor Vladimir Groisman a menționat: „Sînt bucuros să vă informez că lucrările au fost inițiate. Moldova pentru noi este o țară prietenoasă”.

El a adăugat că Moldova și Ucraina, împreună cu Georgia și Azerbaidjan, au semnat luni la Kiev un șir de documente importante pentru construcția zonei comerțului liber în cadrul organizației GUAM și pentru recunoașterea procedurilor vamale.

„Am reușit să stabilim mecanismul de interacțiune și să discutăm chestiuni privind cooperarea bilaterală. Este important că noi am semnat documentul privind comerțul liber în cadrul GUAM, iar acest lucru înseamnă crearea locurilor noi de muncă, impulsionarea comerțului în cadrul acordului nostru”, a menționat Vladimir Groisman.

În timpul negocierilor părțile au mai discutat actualele probleme ce necesită soluții la nivelul experților și organelor regulatorii din ambele țări, în special în domeniul expertizei ecologice și controlului transfrontalier.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?