Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ziua Victoriei va fi sărbătorită la scară largă în Moldova (VIDEO)

27 mar. 2017,, 17:30   Societate
6664 13

La Chișinău s-a discutat despre organizarea manifestațiilor dedicate împlinirii a 72 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei.


Reprezentanții Consiliului obștesc ”Pentru Patrie”, delegații organizațiilor neguvernamentale interesate și președintele Partidului Comuniștilor (PCRM), Vladimir Voronin au discutat despre organizarea manifestațiilor dedicate Victoriei, transmite NOI.md.

În centrul Chișinăului se va desfășura Marșul Victoriei la care pot participa toți doritorii. ”Ziua Victoriei este ziua care vine să consolideze poporul Moldovei. Noi trebuie să mergem în coloană de la Arcul de Triumf pînă la Memorialul ”Eternitate” fără scopuri politice și ideologice. În această zi noi trebuie să uităm despre toate disensiunile, să mergem împreună într-o singură coloană, umăr la umăr, așa cum a fost în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Steagul nostru comun este steagul Marii Victorii sub care trebuie să trecem cu toții în ziua de 9 Mai”, a subliniat președintele Consiliului Obștesc ”Pentru Patrie”, Igor Tuleanțev.



Și președintele PCRM, Vladimir Voronin a acordat o atenție deosebită, în discursul său, necesității de consolidare a forțelor în ziua de 9 Mai. ”Noi trebuie să luptăm în memoria celor 27 de milioane de soldați care și-au dat viața pentru Patrie și pentru viitorul urmașilor noștri. În acest scop noi trebuie să ne consolidăm și să ne opunem. Dar nu în baza motivelor politice și ideologice, ci în baza principiilor morale. Pe 9 Mai, ”capul coloanei” trebuie să fie la Memorialul ”Eternitate”, iar ”coada” - la Arcul de Triumf. Este necesar de a consolida toți oamenii onești și cumsecade pentru desfășurarea acțiunilor comune în vederea cinstirii Marii Victorii”, a subliniat Vladimir Voronin.



Tradițional, organizațiile de veterani au susținut ideea de a fi organizat un Marș al Victoriei nu doar la Chișinău, dar și în multe alte localități din Moldova. ”Organizația Veteranilor Marelui Război pentru Apărarea patriei, muncii și moștenitorii Victoriei, întotdeauna, au participat nemijlocit la toate manifestațiile dedicate Zilei Victoriei. Fără îndoială, în acest an, vom susține îndemnul de a organiza marșul patriotic și civic pentru Patrie, Victorie, pentru buneii noștri – învingătorii și pentru toți cei care au adus libertate țării noastre. Mai mult decît atît, noi vom iniția organizarea marșurilor nu doar în Chișinău, dar și în toate cele 42 de raioane ale Moldovei, unde avem direcții teritoriale ale organizației noastre. Aceasta este datoria noastră pe care trebuie să o îndeplinim cu fruntea sus”, a declarat președintele Consiliului Organizației Veteranilor,, Ala Mironic.

Președintele Congresului Comunităților Rusești, Ludmila Lașcionova a menționat că manifestațiile dedicate Marii Victorii sînt capabile să consolideze forțele patriotice. ”Noi trebuie să creăm un spirit comun cu care să ”contaminăm” pe toți cei din jur. Tot ceea ce am făcut noi este foarte important pentru societatea noastră, și noi trebuie să continuăm acest lucru și pe viitor. Iar Marșul Victoriei este o posibilitate perfectă pentru a crea un spirit comun, să sesizăm atașamentul pentru măreții noștri predecesori, care și-au dat viața pentru libertatea și bunăstarea Patriei. Pentru mine și activiștii noștri, participarea la Marșul Victoriei va fi o adevărată onoare”, a spus Ludmila Lașcionova.

De menționat că toate aspectele legate de pregătirea manifestațiilor dedicate Zilei Victoriei au fost discutate în cadrul ședinței Consiliului Obștesc ”Pentru Patrie”, care s-a desfășurat luni, 27 martie, în format extins. La reuniune au participat reprezentanți ai organizațiilor obștești, etnoculturale, de veterani și tineret precum și reprezentanți ai forțelor politice de opoziție, veterani ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei, personalități notorii din domeniul științei și culturii, de asemenea, experți și jurnaliști.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?