Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Moldova va fi ajutată în dezvoltarea serviciilor sociale în regiuni

27 mar. 2017,, 14:45   Economie
1562 0

Guvernele Germaniei, României, Suediei şi Elveţiei vor ajuta Moldova în dezvoltarea serviciilor sociale în regiuni.

Vineri, în cadrul unui forum privind dezvoltarea locală şi regională în Republica Moldova, ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Vasile Bîtca, a spus că "participarea partenerilor străini este deosebit de importantă pentru Moldova, mai ales pentru raioane. Graţie experienţei acestora, autorităţile locale şi experţii vor reuşi să identifice mai rapid priorităţile de dezvoltare regională, să efectueze studiul de fezabilitate al proiectului şi să înceapă executarea lucrărilor".

De exemplu, graţie Guvernului Germaniei şi Agenţiei Germane de Cooperare Internaţională (GIZ), în anul 2017 vor fi realizate mai multe proiecte de amploare, precum construcţia poligonului regional pentru deşeurile solide pentru raioanele Donduşeni, Edineţ şi Briceni. Proiectul are un buget de aproximativ 100 de mii de euro, iar începutul lucrărilor este preconizat pentru luna iulie din acest an. Pentru reparaţia şi extinderea sistemului de canalizare a oraşului Cahul şi a localităţilor din împrejurimi, Germania a alocat 22 de milioane de euro.

Guvernul Elveţiei va oferi suport financiar pentru construcţia apeductului Cahul - Lebedenco - Găvănoasa - Vulcăneşti, cu un buget de 2,2 mil. euro.

Expertul naţional al GIZ, Alexandru Muravschi, a spus că "investiţiile străine sînt foarte importante pentru dezvoltarea regională a republicii".

"Dar acestea reprezintă abia primul pas, căci principalul este realizarea eficientă a proiectelor, lucru ce depinde de autorităţile locale şi de specialişti", a subliniat el.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?