Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ucraina se pregătește să reia livrările de energie electrică în Moldova

27 mar. 2017,, 15:00   Economie
3436 4

Ucraina se pregătește să reia livrările de energie electrică în Moldova începînd cu 1 aprilie.

Informația a fost publicată de presa ucraineană, care menționează că Compania de energie și combustibil din Donbass „Pavlogradugol”, care face parte din holdingul lui Rinat Ahmetov și care a participat la tenderul pentru furnizarea energiei electrice în Moldova, a contractat toată capacitatea pentru exportul energiei electrice în Moldova începînd cu luna aprilie, transmite NOI.md.

Despre acest lucru vorbesc și rezultatele licitației Companiei naționale de energetică ”Ukrenergo” pentru distribuirea capacității rețelelor electrice interstatale pentru luna aprilie. În mod special, compania privată „Pavlogradugol” a cumpărat capacitatea de export pentru transportarea energiei electrice dintre ECO Ucraina și sistemul energetic moldovenesc de 600 MW, pentru perioada 1-30 aprilie și de 50 MW – de la 1 la 20 aprilie.

Presa ucraineană remarcă faptul că de la sfîrșitul anului trecut Ucraina a început să se pregătească pentru reluarea furnizării energiei electrice în Moldova.

Totodată, Ministerul Cărbunelui din țara vecină a propus introducerea unui preț special pentru furnizarea energiei electrice în Moldova. În special, energia electrică nu va fi achiziționată la un preț angro, ci în funcție de rata de generare de energie nucleară, care este semnificativ mai mică, luînd în considerare comisioanele de dispecerat, de transmise către rețelele electrice și certificatele de subvenție.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?