Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Ofiţer al Serviciului Vamal, trimis în judecată

27 mar. 2017,, 13:45   Societate
2153 3

Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a trimis în judecată cauza penală de învinuire a ofiţerului de urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal Chişinău, reţinut pentru trafic de influenţă cu suma de 40 000 de euro.

Inculpatul a fost reţinut acum trei luni, pe o cauza penală în care mai sunt vizaţi un poliţist al Direcţiei investigarea fraudelor a Inspectoratului General de Poliţie şi şeful unei secţii din cadrul DIF al INI al IGP.
Potrivit Procuraturii Anticorupţie, aceştia ar fi estorcat de la un agent economic 40 000 de euro, pe care l-a asigurat că pot interveni pe lîngă procuror în vederea muşamalizării cazului de contrabandă, de care, chipurile, declarantul ar fi fost bănuit.

Ofiţerului de urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal Chişinău a fost reţinut în momentul în i-a fost transmisă suma de 40 000 de euro sub controlul procurorilor. Deşi bănuitul a încercat să scape de urmărire, după mai multe ore de căutări, a fost localizat şi reţinut. Banii au fost depistaţi într-un automobilul părăsit, care se afla lîngă scara blocului de locuit al bănuitului, unde acesta, conştiintizînd că este filat, i-a aruncat.

Totodată, procurorii au efectuat o serie de acţiuni de urmărire penală pentru a-l reţine şi pe şeful unei secţii din cadrul DIF al INI al IGP, care este organizatorul acestei infracţiuni. Acesta însă se eschivează de la organul de urmărire penală, fiind anunţat în urmărire internaţională, pe numele lui fiind deja emis mandat de arest pentru 30 zile în contumacie.

Dacă va fi recunoscut vinovat, inculpatul riscă amendă în mărime de la 4000 la 6000 unităţi convenţionale sau închisoare de la 3 la 7 ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?