Un nou grup de inițiativă vrea revocarea lui Chirtoacă

Un nou grup de inițiativă vrea revocarea lui Chirtoacă

Astăzi a fost depus în instanța de judecată dosarul cu privire la înregistrarea grupului de inițiativă privind referendumul de revocare a primarului Dorin Chirtoacă, informează NOI.md.   

Potrivit liderului fracțiunii PSRM din cadrul Consiliului municipal Chișinău (CMC), Ion Ceban, dosarul depus conține mii de pagini, care, după părerea lui, conține destule dovezi și argumente pentru desfășurarea referendumului.

„Sîntem siguri că pînă la finele anului curent va fi anunțat un nou scrutin în Chișinău, iar oamenii își vor putea alege un primar pe măsura așteptărilor lor”, a afirmat Ceban.

Potrivit lui, printre argumentele din dosar se numără constatările Curții de Conturi privind fraudele comise în cadrul Primăriei, lucruri ce țin de organele de control, constatările auditului intern și rapoartele CNA.

„În paralel avem pregătită cererea la CEDO. Noi facem un apel către instanța de judecată: să facă lege. Dacă așa se va întîmpla, pînă la finele anului primarul va părăsi funcția pe care o deține în prezent”, a adăugat consilierul municipal.

Grupul de inițiativă este format din 466 de persoane, printre care și membrii partidului PSRM din cadrul CMC. În cazul în care instanța va da undă verde grupului de inițiativă, următoarea etapă este colectarea a peste 60 de mii de semnături.  
 


Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu5 comentari

Лучия 27 mar. 16:25

Предлагаю свою кандид-ру в примары. Покажу всем ,,кузькину мать,, и место зимовки раков.

Dodo 27 mar. 16:16

Кишиневцам власть не дает возможности отзвать примара Кишинева и при этом обещает людям, что они смогут отозвать депутата.

999 27 mar. 16:08

ПСРМ выдвигает будущего президента Молдовы Дорина Киртоакэ в 2018 г так подчеркнул президент И Н Додон и покидает Молдову

Vasile6 27 mar. 15:50

Chirtoaca la pazit gunoiul la Tintereni.

statuie în cuie 27 mar. 14:15

Scaunul Peimarului o fi bătut în cuie. Celor '466 de persoane' - căutați un clește.

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load