Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Medic din Bălţi, condamnat pentru malpraxis soldat cu două decese

27 mar. 2017,, 12:30   Societate
3595 0

Un medic obstetrician-ginecolog de la Centrul Perinatal din mun. Bălţi a fost condamnat la închisoare, cu executare, pentru malpraxis, soldată cu decesul unei paciente şi a unui nou-născut, notează NOI.md.

Potrivit Procuraturii Municipiului Bălţi, la finele anului 2012, asistînd la naşterea unui nou-născut, medicul a permis externarea prematură a mamei copilului, fără a-i examina starea sănătăţii. Din cauza agravării stării sănătăţii femeii, cauzate de infecţie, aceasta a fost internată în spital după o săptămînă de la naştere, suferind o intervenţie chirurgicală, în urma căreia a decedat.

Într-un alt episod medicul nu a diagnosticat corect starea unei paciente care trebuia să nască, iar deoarece nu a încheiat naşterea prin cezariană, copilul s-a născut mort.

Expertizele dispuse de procurori au demonstrat că între deficienţele în acordarea îngrijirilor medicale şi consecinţele care au condus la decesul victimelor există o legătură directă.

Fiind audiat de procurori, inculpatul nu şi-a recunoscut vinovăţia în comiterea infracţiunii incriminate.

În baza probelor administrate, medicul a fost condamnat la 2 ani de detenţie şi privat de dreptul de a ocupa funcţii în domeniul medicinii timp de 4 ani. Prin aceeaşi sentinţă s-a dispus încasarea din contul inculpatului în beneficiul succesorilor părţilor vătămate a unei sume de 339 de mii de lei drept prejudiciu moral şi material cauzat prin infracţiune.

Sentinţa este cu drept de atac în instanţa superioară de judecată.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?