Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Agenții economici din lista neagră nu mai livrează produse grădinițelor

27 mar. 2017,, 12:15   Capitala
2723 0

Agenții economici care au fost trecuți în lista neagră, din cauză că au livrat anterior produse alterate în cadrul mai multor grădinițe din capitală, astăzi nu mai participă la licitații.

Cel puțin asta afirmă șeful-adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport (DGETS), Viorica Negrei, relatează NOI.md.

Totuși, funcționara nu a putut da asigurări că agenții din lista neagră nu participă la licitații sub alte nume. „În listă nu veți identifica agenți economici implicați sau bănuiți de trucarea sau livrarea produselor alterate în instituțiile de învățămînt. Dacă ei și-au schimbat numele, nu este în competența noastră să verificăm acest fapt”, a afirmat șeful adjunct al DGETS.

În continuare, aceleași produse alimentare sînt livrate în sectoarele capitalei cu diferite prețuri, chiar dacă primarul general, Dorin Chirtoacă, a cerul efectuarea licitațiilor în aceeași zi și în aceeași locație. „Există încercarea de a organiza aceste achiziții în incinta Primăriei, dar atît timp cît vom avea cinci executori de buget, nu putem asigura achiziționarea alimentelor cu preț unic. Orice agent economic stabilește prețul în baza normelor pe care le are”, a adăugat Negrei.

Totodată, șeful Direcției sănătate, Mihai Moldovanu, a menționat că în aproximativ două săptămîni va fi prezentat raportul privind verificările efectuate la cantinele și combinatele școlare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?