Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Bangladeshul, gata să investească în Moldova

27 mar. 2017,, 10:18   Economie
1607 0

Bangladeshul este gata să cumpere din Moldova carne de bovine şi ovine, procesate conform rigorilor halal ale religiei islamice.

Totodată, țara este disponibilă să achiziționeze și nuci, seminţe oleaginoase, cereale etc. și chiar să facă investiții în acest domeniu în țara noastră.

Acest fapt a fost comunicat de către ambasadorul Bangladeshului în Republica Polonă, acreditat prin cumul în Ucraina, Letonia şi Republica Moldova, Muhammad Mahfuzur Rahman, care a întreprins o vizită de curtoazie la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, unde a avut o întrevedere cu viceministrul de profil, Iurie Ușurelu, relatează NOI.md.

În cadrul întrevederii cei doi oficiali au discutat despre dinamizarea relaţiilor comercial-economice și sporirea contactelor dintre oamenii de afaceri din Republica Moldova şi Republica Populară Bangladesh.

Iurie Ușurelu a făcut o prezentare a potențialului agricol al Moldovei și posibilitățile de export. În special s-a referit la produsele cerealiere, legume, mere, prune, mierea de albini și la posibilitatea exportului prin portul Giurgiulești, care presupune diminuarea costurilor de transport.

La rîndul său, ambasadorul Bangladeshului a declarat că țara sa este interesată să cumpere din Moldova carne de bovine şi ovine procesate conform rigorilor halal ale religiei islamice, precum şi a nucilor, seminţelor oleaginoase, cerealelor etc. și să investească în acest domeniu în țara noastră.

În legătură cu acest fapt, viceministrul Agriculturii și Industriei Alimentare a lansat o invitație pentru oamenii de afaceri din Bangladesh de a vizita Republica Moldova cu o misiune de afaceri pentru a stabili relații cu producătorii autohtoni.

S-a mai menționat că în prezent există un potențial considerabil pentru dezvoltarea raporturilor comercial-economice dintre Republica Moldova și Bangladesh: complementaritatea economiilor naţionale în ce priveşte sectorul agrar. Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică al Moldovei, în perioada 2014-2016 principalele mărfuri exportate în Bangladesh au fost: legume, mere, pere și gutui, grîu şi meslin, seminţe de rapiţă sau de rapiţă sălbatică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?