X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Complexul „Orheiul Vechi”, mai curat datorită cîtorva zeci de voluntari (FOTO-VIDEO)

26 mar. 2017,, 18:06   Societate
6527 0

O amplă acțiune de salubrizare cu genericul ”Să ajutăm natura” s-a desfășurat astăzi pe teritoriul complexului arheologic „Orheiul Vechi”, comunică Noi.md.

Circa 200 de voluntari și-au sacrificat ziua de duminică pentru a-și aduce aportul la curățarea unuia dintre cele mai frumoase obiective turistice din Moldova. Tinerii echipați cu cele necesare au strîns sute de saci cu deșeuri de pe teritoriul rezervației, dar și din împrejurimi. La realizarea acestui proiect și-au pus umărul mai multe organizații nonguvernamentale printre care Fundația pentru Dezvoltare Ecologică ”EcoDava”, Mișcarea de tineret "Urmașii lui Ștefan", organizația ”Viitorul Verde”, grupul de binefacere ”Mîini bune”, Mișcarea de tineret ”Voievod”, organizaţia de tineret „Garda Tînără". Acţiunea s-a desfăşurat şi cu suportul Complexului turistic "Vila Etnica" în persoana lui Vladimir Parnov

Vremea ploioasă nu i-a descurajat pe voluntari, aceștia fiind determinați să colecteze cît mai mult gunoi. „Orheiul Vechi este una dintre cele mai vizitate zone turistice din Moldova. Ideea de a curăța acest loc a apărut din simplul motiv că ne dorim ca turiștii să-și facă o impresie bună despre țara noastră. Am reușit să adunăm un număr record de voluntari, iar asta nu poate decît să ne bucure”, a relatat președintele Fundației pentru Dezvoltare Ecologică ”EcoDava”, Oleg Sclifos.

„Ne dorim să implicăm mai mult tinerii în asemenea proiecte de curățare a locurilor importante pentru țară, pentru că într-adevăr sînt locuri pline de mizerie. Orheiul Vechi este văzut ca o «vitrină» a Moldovei și trebuie să arate ca atare”, a menționat la rîndul său președintele mișcării de tineret ”Voievod”, Nicolae Pascaru.

Potrivit organizatorilor, duminica viitoare, 2 aprilie, voluntarii vor face curat la Țîpova, o altă atracție turistică de vază a Moldovei. „Sper să păstrăm această tradiție și pe viitor, pentru că în afară de noi aceste zone nimeni nu le curăță. Ne bucuram că tinerii înțeleg pentru ce e nevoie să facem aceste lucruri”, a spus unul dintre organizatorii acțiunii, Vladimir Parnov.

Menționăm că acțiunea ”Să ajutăm natura” s-a desfășurat pentru prima dată la Butuceni și Țîpova în primăvara anului trecut. Atunci au fost evacuate aproximativ 50 de tone de gunoi din cele două localități.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?