X 
Transnistria stiri: 1394
Eurovision stiri: 502

Concursului republican „Pedagogul anului” la cea de-a III-a etapă

25 mar. 2017,, 17:00   Societate
4230 0

Pe data de 22 martie 2017, a demarat etapa a treia a Concursului republican „Pedagogul anului”, ediția 2017, notează NOI.md


Concursul este valabil pentru trei categorii de cadre didactice: educatori, învățători și profesori din învățămîntul gimnazial și liceal.

Scopul de bază al concursului constă în sporirea prestigiului profesiei de pedagog, stimularea activității creative, promovarea experienței avansate și inovatoare, precum și motivarea pentru autoformarea și formarea continuă a cadrelor didactice.

La etapa republicană au înaintat dosarele 52 de cadre didactice, care vor susține următoarele probe de concurs: proba orală cu tema „Inteligența profesională”, ora publică, proba de ingeniozitate ad-hoc, tema pentru acasă – discursul „În numele viitorului”.

Concursul se va desfășura în perioada 22 martie – 13 aprilie 2017 în incinta următoarelor instituții de învățămînt din municipiul Chișinău: Instituția preșcolară nr. 225, Instituția preșcolară nr. 184, Liceul Teoretic „Ion Creangă”, Liceul Teoretic „Spiru Haret”, Liceul Teoretic „Nicolai Gogol”.

Totodată, începînd cu ediția 2017 mai multe cadre didactice vor fi premiate la Concursul republican „Pedagogul anului”. Astfel, cadrele didactice cu cele mai înalte performanțe vor concura pentru locurile I, II și III pentru fiecare dintre nominalizările concursului – ”Educatorul anului”, ”Învățătorul anului” și ”Profesorul anului”.

Deținătorilor premiului I de la fiecare nominalizare li se va acorda trofeul (statueta) ”Pedagogul anului” și cîte un premiu bănesc în valoare de 50 000 lei.

Deținătorii premiului II vor beneficia de cîte un premiu în valoare de 25 000 lei și vor primi Diploma de Onoare a Ministerului Educației.

Deținătorilor premiului III li se va oferi cîte un premiu în valoare de 15 000 lei și Diploma de Onoare a Ministerului Educației.

Totodată, învingătorilor le va fi acordat gradul didactic următor celui pe care îl dețin sau le va fi confirmat gradul didactic superior (pentru cadrele didactice deținătoare ale gradului didactic superior).
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?