X 
Transnistria stiri: 1394
Eurovision stiri: 502

De ce CE Moldovenească nu prezintă noul preț al energiei electrice pentru RM?

25 mar. 2017,, 15:30   Economie
4262 0

Centrala hidroelectrică Moldovenească situată în regiunea transnistreană nu a prezentat încă oferta pentru noul preț al energiei electrice pentru Moldova din dreapta Nistrului.

Acest lucru a fost comunicat de către viceprim-ministrul, ministru al economiei, OctavianCalmîc, relatează NOI.md.

Potrivit lui, acest lucru se datorează faptului că deocamdată nu a fostaprobat tariful la gazele naturale, care constituie materia primă pentru producția de energie electrică la CHE Moldovenească. Șeful Ministerului Economiei a menționat că oferta de prețpentru livrările de energie electrică în Moldova, în perioada cuprinsă între 1 aprilie 2017 și 31 martie 2018, a prezentat doar compania ucraineană DTEK Pavlogradugol, care face parte din DTEK - cea mai mare companie energetică privată din Ucraina, a cărei proprietar esterenumitul om de afaceri RinatAhmetov.

Totodată, nu există nici o garanție de livrare neîntreruptă a volumelor necesare de energie electrică, iar acum se susțin negocieri cu autoritățile ucrainene privindoportunitatea livrărilor de energie electrică în Moldova, în condițiile crizei energetice, declanșate recent în țara vecină pe fundalul penuriei de cărbune din Donbass pentru producția de energie electrică.

Întregul pachet de acțiuni al SA „CHE Moldovenească” aparține grupului rusesc„Inter RAO”, acesta este rezident al Moldovei, deși a fost înregistrată în baza unei scheme simplificate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?