X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Moldovenii sînt îndemnați să participe la Ora Planetei

25 mar. 2017,, 15:00   Societate
2823 0

Locuitorii Republicii Moldova sînt îndemnați să ia parte la cel mai mare eveniment dedicat mediului de nivel mondial – Ora Planetei, notează NOI.md

Evenimentul are drept scop exprimarea solidarității față de combaterea efectelor încălzirii globale și a schimbărilor climatice.

Cu începere de la ora 20.30-21.30, toate instituțiile, agenții economici și toți cetățenii sînt îndemnați să deconecteze luminile și aparatele electrocasnice timp de o oră, în semn de respect față de natură și viitorul planetei.

Începînd cu orele 19.00, în Campusul Universitar Rîșcani al UTM din Chișinău, Ora Planetei va fi sărbătorită într-un mod interactiv, fiind organizat un show artistic cu participarea mai multor artiști din țară, desfășurat de către Ministerul Mediului în colaborare UTM.

Scopul acțiunii constă în conștientizarea problemelor mediului, cum ar fi consumul irațional de energie electrică, care este una dintre cauzele accelerării schimbărilor climatice, resimțite tot mai mult în ultimii ani. Ora Planetei amintește faptul că fiecare persoană de pe glob, oricînd și oriunde s-ar afla, poate contribui la protejarea mediului reducînd consumul excesiv de energie, nu doar în această zi, ci și pe parcursul întregului an.

Evenimentul, care a devenit o tradiție și în Republica Moldova, constă în deconectarea luminilor, în mod simbolic, timp de o oră, pentru a atrage atenția asupra necesității reducerii impactului negativ al activității umane asupra mediului înconjurător.

În Republica Moldova, evenimentul este marcat începînd cu anul 2009.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?