Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

În Astrahan, cu suportul Moldovei, se vor cultiva struguri și fructe

25 mar. 2017,, 13:30   Economie
2973 0

În regiunea Astrahan din Rusia, cu suportul Moldovei, se planifică reînvierea tradiției de cultivare a viței de vie și a fructelor: mere, prune, pere și altele, transmite NOI.md.

Potrivit informațiilor publicate de presa din regiunea Astrahan, despre aceasta a comunicat șeful guvernului regiunii Astrahan – KonstantinMarkelor și ministrul agriculturii și industriei peștelui din regiune, Alexei Galkin. Cei doi au vorbit despre asta în cadrul unei conferințe de presă la finele vizitei unei delegații din regiune în Moldova.

Precum s-a remarcat, din anii 90, relațiile dintre regiunea Astrahan a FR și Moldova, nu s-au dezvoltat în multe direcții din cauza politicii pro-europene a RM. ”Astăzi, are loc un fel de ”resetare” a relațiilor dintre țări și regiunea Astrahan – una dintre primele regiuni care a pregătit, deja, pentru viitorii parteneri propuneri destul de concrete. Unul dintre punctele de interacțiune este agricultura”, a declarat KonstantinMarkelor.

Potrivit lui, reprezentanții regiunii Astrahan au fost interesați n Moldova de puieți, semințe, îngrășăminte și tehnică agricolă - toate prezentate în cadrul celei mai mari expoziții agricole din republică – Moldagroteh.

”Astăzi, noi avem o susținere serioasă din partea Ministerului Agriculturii a FR în ceea ce privește dezvoltarea viticulturii și pomiculturii. Noi avem o experiență de lucru considerabilă cu Italia, Grecia, Polonia, Ucraina în ceea ce privește achiziționarea puieților.

În ceea ce ține de Moldova, pe noi ne leagă aceleași condiții climaterice și, posibil, regiunea Astrahan va achiziționa sorturi testate deja. De asemenea, s-a discutat despre crearea întreprinderilor comune, atît pe teritoriul Moldovei, cît și aici cu participarea business-ului local. Noi am convenit asupra participării comune în cadrul proiectelor expoziționale”, a menționat KonstantinMarkelov.

Se planifică că în timpul apropiat, o delegație moldovenească va vizita regiunea Astrahan în cadrul forumului tehnologic ”Tehnokaspii - 2017”, unde va continua dialogul despre agricultură. Serviciul de presă al șefului guvernului regiunii Astrahan, a comunicat că, în curînd, va începe pregătirea documentului de colaborare a guvernelor Moldovei și regiunii Astrahan. Acordul nu va avea un caracter pur formal, ci va iniția noi acțiuni de ambele părți și va consolida acordurile deja existente.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?