Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Liderul de la Tiraspol nu planifică "să pornească maşina de tipărit"

25 mar. 2017,, 12:30   Economie
2256 0

Autorităţile Transnistriei nu planifică "să pornească maşina de tipărit pentru atragerea mijloacelor financiare, deoarece aceasta va duce la fenomene extrem de negative pentru economie".

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la presa din regiune, despre aceasta a anunţat liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, vineri, într-o conferinţă de presă cu ocazia primelor 100 de zile de preşedinţie.

El susţine că în condiţiile actuale nu trebuie tipărită o nouă emisiune de bani.

"Aceasta va crea o platformă pentru inflaţie şi nu va ieşi nimic bun de aici. În anul trecut, au fost tipărite, practic ilegal, aproximativ 500 mil. de ruble transnistrene, ceea ce, desigur, nu a inspirat optimism în sistemul financiar şi în sfera bancară a statului. Banii nu au fost luaţi din economie, ci de la tipografie", a spus preşedintele.

El a dat asigurări că, spre deosebire de guvernarea anterioară, "pensiile şi salariile bugetarilor vor fi achitate la timp şi în volum deplin".

"Vom găsi banii necesari pentru aceasta din revizuirea cheltuielilor bugetare. Datorită optimizării cheltuielilor şi complexului de programe implementate de guvern, am reuşit deja să întoarcem în economie resurse importante, de ordinul milioanelor, inclusiv în urma lichidării unor scheme tenebre. De aceea consider că vectorul nostru ţine de deschidere şi transparenţă", a menţionat preşedintele.

După cum a informat anterior INFOTAG, din cauza menţinerii administrative a cursului rublei locale, Transnistria se confruntă deja al doilea an consecutiv cu o criză serioasă atît în economie, cît şi pe piaţa valutară.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?