Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

La Chișinău va fi discutată inițiativa privind consolidarea societății

25 mar. 2017,, 12:00   Societate
2230 0

Luni, 27 martie, va avea loc următoarea ședință în format extins a Consiliului obștesc „Pentru Patrie” dedicat pregătirilor către festivitățile prilejuite de Ziua Victoriei.

La eveniment vor participa reprezentanții formațiunilor politice de opoziție, ai organizațiilor obștești, etnoculturale, de veterani și tineret, veterani ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei, oameni de știință, cultură, reprezentanți ai comunității de experți și mass-media.

De asemenea, la ședință au fost invitați șefii misiunilor diplomatice ale statelor care au făcut parte din coaliția anti-Hitler, acreditate în Moldova. Pe ordinea de zi a fost inclusă chestiunea privind Planul de activitate al Consiliului pe anul 2017, formarea unui program unic de sărbătorire a celei de-a 72-a aniversări a Marii Victorii, precum și situația creată în țară. Ținînd cont de experiența anilor trecuți în atingerea unui consens social în chestiunea organizării manifestărilor, prilejuite de Marea Victorie, a fost elaborat un program de acțiuni festive, în cadrul cărora un loc deosebit îi revine „marșului Victoriei” din centrul Chișinăului pînă la Memorialul „Eternitate”. Reamintim că în cadrul Consiliului obștesc „Pentru Patrie”dedicat pregătirilor către festivitățile prilejuite de Ziua Victoriei, din care fac parte peste 70 de organizații obștești, în anii trecuți s-a reușit să se ajungă la un consens al majorității formațiunilor politice patriotice și organizațiilor obștești în ceea ce privește organizarea cu ocazia Zilei Victoriei a unui marș festiv. În acest context, liderul Consiliului „Pentru Patrie” Igor Tuleanțev și-a exprimat speranța că și în anul curent se va menținea această tradiție și nimeni nu va specula sau va folosi această zi mare în scopuri politice.

„Marșul Victoriei trebuie să ne unească”, a adăugat Tuleanțev.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?