Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Momentul în care Theresa May a fost evacuată din Parlament a fost filmat

24 mar. 2017,, 19:00   Externe
1834 0

Momentul în care premierul britanic Theresa May a fost evacuat din Parlament în momentul atacului terorist de miercuri a fost filmat.

Imaginile au suprins momentele de haos care au urmat atacului.
Premierul britanic a fost suprins în timp ce iese într-o curte interioară a Parlamentului, fiind însoțită de mai mulți agenți de pază și protecție. În apropiere, poliția îl împușca mortal pe Khalid Masood, britanicul care a comis atacul terorist în urma căruia patru persoane au murit.

Înregistrarea obținută de The Sun arată că momentul evacuării premierului britanic nu ar fi fost bine pus la cale de agenții de pază. Theresa May nu știe către ce mașină să se îndrepte, iar apoi, ajunsă în dreptul Jaguarului argintiu, șefa executivului britanic așteaptă câteva momente până să se deschidă portiera.

Cîteva secunde mai târziu se poate vedea un bărbat alergând în direcția lor cu un dispozitiv în mînă. Mașina demarează, se apropie de un Range Rover negru și dă cu spatele, făcând practic o întoarcere din trei mișcări, înainte ca un membru al echipei de pază a lui May, cu arma scoasă, să alerge către automobil și să deschidă portiera.

“Dacă erau mai mulți de un atacator, cine știe ce ar fi putut să se întâmple. Ar fi putut să alerge și să o împuște sau să o înjughie”, a afirmat o sursă pentru The Sun, care a criticat intervenția agenților de pază.

Deputații britanici erau reuniți în Parlament pentru sesiunea săptămânală de întrebări adresate premierului May în momentul în care Masood a intrat cu autoturismul în pietonii aflați pe podul Westminster, apoi a coborât din mașină și a înjunghiat mortal un polițist aflat în fața intrării Parlamentului. El a ucis patru oameni și a rănit alți 50, înainte să fie ucis de autorități. Printre ei se numără și doi români care se aflau în Londra într-o vacanță. Andrei și Andreea urmau să sărbătorească ziua de naștere a bărbatului.

În urma atentatului, Andrei a reușit să scape cu răni mai puțin grave, fiind deja externat. Andreea nu a avut însă același noroc. Ea se află la spital în stare gravă, după ce a ajuns în apele Tamisei. Nu este clar dacă ea a sărit de pe pod să scape de mașina care lovea oameni pe Podul Wesminster sau a fost aruncată. Ea a fost salvată din apele Tamisei de mai mulți oameni aflați la bordul unei ambarcațiuni de croazieră.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?